Cine este noul şef al diviziei de Control Financiar şi Contabilitate la Raiffeisen? După aproape două decenii în Raiffeisen Bank, Alina Rus devine CFO şi vicepreşedinte

Autor: Claudia Medrega 06.07.2022

Alina Rus a fost numită de Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank la conducerea Diviziei de Control Financiar si Contabilitate (CFO) după ce din 2015 ea a fost director executiv pe zona de risc de credit pentru toate segmentele nonretail ale băncii româneşti cu capital austriac.

Nominalizarea va deveni efectivă după obţinerea  autorizării din partea Băncii Naţionale a României.

Ea îl înlocuieşte pe Mihail Ion care a fost numit la conducerea noii divizii Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală la Raiffeisen Bank, după ce în ultimii cinci ani a fost CFO în cadrul băncii.

Alina Rus lucrează de aproape 20 de ani în Raiffeisen Bank şi a acumulat o experienţă vastă în managementul riscului de credit pentru IMM-uri şi corporaţii, în coordonarea şi transformarea proceselor de creditare, precum şi în domeniul reglementărilor din aria ei de expertiză, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Ea s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în 2003 lucrând în divizia IT, iar începând cu 2004 a făcut parte din divizia Risc, departamentul de analiză financiară. În 2008 a devenit director al echipei Analiză Financiară şi Rating, iar din 2015 şi până în prezent a fost director executiv pe zona de risc de credit pentru toate segmentele nonretail ale băncii. Are un master în economie la ASE Bucureşti.