Liviu Şotre, Lidas din Tulcea: Una din provocări este să găsim 200 de oameni pentru noua fabrică de panificaţie

Autor: Mirabela Tiron 06.07.2022

Compania Lidas din judeţul Tulcea, controlată de antreprenoarea Elena Anastase, care deţine o fabrică de panificaţie în localitatea Mineri din Tulcea dar şi propria reţea de magazine, a finalizat anul trecut cu afaceri de 86,6 mil. lei, în creştere 12,5% faţă de anul anterior, iar pentru acest an a bugetat o creştere cu 10% a businessului.

„Trebuie să ne adaptăm la tot ce se întâmplă acum în piaţă, la noile preţuri ale energiei, la preţul materialelor de construcţii şi la găsirea angajaţilor. (...) Ne aflăm în plin proces de recrutare, căutăm forţa de muncă în Tulcea dar şi în ţară, oferim şi cazare celor din afara judeţului. Recrutăm pentru poziţii de management şi pe tehnic iar apoi vom recruta angajaţii pentru producţie“, a declarat pentru ZF Liviu Şotre, directorul general al Lidas. Compania caută peste 200 de angajaţi pentru noua fabrică.

 Lidas a demarat construcţia pentru a doua fabrică de panificaţie, în Cataloi (judeţul Tulcea),  o investiţie de 46 de milioane de euro,  jumătate   din sumă fiind asigurată printr-un ajutor de stat. În această fabrică, ce trebuie să fie gata până la 1 decembrie,  se vor produce produse de panificaţie şi patiserie congelată.

Aceasta este una din cele mai mari investiţii din sectorul de panificaţie din ultimii ani şi printre cele mai  mari făcute de un antreprenor român.