SmartBill, care a dezvoltat o soluţie de facturare şi gestiune pentru IMM-uri, afaceri de aproape 5 mil. euro în 2021, plus 35%. „Pentru 2022 vizăm o creştere de cel puţin 30% a cifrei de afaceri”

Autor: Alexandra Cepăreanu 06.07.2022

SmartBill, companie care operează o soluţie de facturare şi gestiune pentru IMM-uri, a ajuns la finalul anului trecut la afaceri de peste 23 de milioane de lei (4,6 mil. euro), în creştere cu aproximativ 35% faţă de anul 2020, când compania înregistra afaceri de peste 17 milioane de lei (3,4 mil. euro), arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. De asemenea, SmartBill înregistrează în prezent peste 65.000 de utilizatori din zona IMM-urilor – companii mici şi mijlocii.

„În ultimii ani, antreprenorii români au fost tot mai interesaţi de utilizarea soluţiilor de facturare şi gestiune în cloud. Astfel, (...) s-a produs o schimbare majoră prin faptul că ceea ce era un trend, acum a devenit normă. În egală măsură, asistăm la evoluţia pieţei către transparenţă şi colaborare între parteneri, influenţată de implementarea sistemului naţional de facturare electronică e-Factura. Piaţa softurilor financiar-contabile devine colaborativă, ceea ce va contura o nouă dinamică a relaţiilor dintre partenerii de afaceri, precum şi între antreprenori, contabili şi statul român. Pe termen lung, acest lucru poate să atragă beneficii atât pentru mediul de business, cât şi în ceea ce priveşte evoluţia tehnologiilor cu impact în antreprenoriat”, a spus Radu Hasan, CEO şi Cofondator al SmartBill.

El a adăugat că creşterea SmartBill a fost sustenabilă, fiind determinată de calitatea şi stabilitatea produselor comercializate, precum şi de încrederea de care platforma se bucură pe piaţă.

De asemenea, creşterea financiară a permis companiei să dezvolte în continuare funcţionalităţi utile mediului de business. Astfel, SmartBill a integrat de la 1 iulie 2022 sistemul naţional de facturare electronică e-Factura, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de a transmite facturile prin e-Factura în SPV printr-un simplu click.

„SmartBill este o companie activă pe piaţa din România de 15 ani. Prin utilizarea platformei antreprenorii au putut să elimine în mod considerabil activităţile care implică munca manuală şi au câştigat timp pentru cele esenţiale de business. În prezent, prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 4.000.000 de facturi, care anual au, cumulat, o valoare de peste 14 miliarde de euro. Scopul SmartBill este acela de a fi cel mai puternic ecosistem din mediul de business românesc, astfel că pentru 2022 vizează o creştere de cel puţin 30%”, au mai transmis reprezentanţii companiei.