Este oficial: Petre Daea revine pentru a treia oară la conducerea Ministerului Agriculturii: "În agricultură toate proiectele sunt importante, dar unul este vital: irigaţiile. Mă voi ocupa din prima oră a activităţii mele de irigaţii"

Autor: Florentina Niţu 06.07.2022

Petre Daea, un ministru care şi-a făcut simţită prezenţa în timpul activităţii sale, a revenit la conducerea Ministerului Agriculturii, potrivit anunţului făcut la conferinţa de presă susţinută de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a fost publicată pe pagina de Facebook a partidului. El a mai ocupat această funcţie în Gu­vernul Dăncilă, în perioada2017-2019, dar şi în anul 2004.

"Văd agricultura cum am văzut-o întotdeauna. Trebuie să facem în fiecare zi ceea ce trebuie, astfel încât să ii fie bine ţării şi fermierii să simtă acest lucru. (...) În agricultură toate proiectele sunt importante, dar unul este vital: irigaţiile. Mă voi ocupa din prima oră a activităţii mele de irigaţii", a spus Petre Daea, noul ministru al Agriculturii.

Acesta îl înlocuieşte pe Adrian Chesnoiu, de asemenea membru PSD, acuzat de abuz în serviciu.

„Am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă şi un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au agricultorii şi fermierii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Petre Daea, este doctor agronom, iar începuturile sale profesionale au fost ca şef de fermă şi inginer şef la CAP Şiseşti, în judeţul Mehedinţi. În politică, mai exact în PSD, a intrat în 2001, iar în anul 2004 a fost ales ministru în cadrul Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.