Euroins plănuieşte să îşi majoreze capitalul social cu 44,7 mil. lei, până la 561,9 mil. lei. Adunarea generală a acţionarilor este programată pe 2 august

Autor: Mircea Nica 07.07.2022

♦ Suma de 44,7 mil. lei reprezintă compensarea unei creanţe în euro pe care acţionarul majoritar Euroins Insurance Group o are asupra Euroins România ♦ Majorarea capitalului social se va efectua prin emiterea de noi acţiuni la un preţ de emisiune de 10 lei per acţiune nou-emisă, din care valoarea nominală per acţiune de 1 leu şi prima de emisiune per acţiune de 9 lei.

Euroins România, noul lider al pieţei asigurărilor după prăbuşirea companiei City Insurance, vrea să îşi majoreze capitalul social cu 44,7 mil. lei, măsura urmând să fie discutată pe data de 2 august, când va avea loc Adunarea Ge­nerală a Acţio­nari­lor (AGA), con­form unui con­vo­cator.

Astfel, pe lângă apobările privind situaţia financiară din anul 2021, acţionarii vor aproba majorarea capitalului social cu 44,7 mil. lei, care de fapt este o compensare a unei creanţe în euro pe care acţionarul majoritar Euroins Insurance Group o are asupra Euroins România în baza contractului de împrumut subordonat din data de 14 iulie 2021 pentru suma de 8 mil. euro şi a contractului de împrumut subordonat din 28 septembrie 2021 pentru suma de 1,06 mil. euro, conform convocatorului.