Electrica vrea să cumpere un proiect fotovoltaic în Vrancea pentru 600.000 de euro

Autor: Tibi Oprea 07.07.2022

Distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica (EL) a anunţat acţionarii şi investitorii că pe 6 iulie 2022 a semnat cu Vlad-Mihai Ungureanu şi cu Tudor-Nicolae Ungureanu un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale într-o companie de proiect care are ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice.

Contractul priveşte achiziţia a 100% din Green Energy Consultancy & Investments SRL, deţinută integral de cei doi vânzători, pentru un preţ total estimat de 600.000 de euro.

„Preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu“ cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) şi 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea), situat în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea“, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.