François Bloch, CEO al BRD, despre provocările băncilor în noul context inflaţionist: Este necesară o atenţie constantă acordată dificultăţilor clienţilor, care ar putea fi provocate de actualul context macroeconomic cu inflaţie ridicată şi creştere a dobânzilor

Autor: Claudia Medrega 07.07.2022

Monitorizarea activă şi continuă a riscurilor, o flexibilitate mare şi o capacitate de adaptare imediată la schimbările de pe pieţe sunt cele trei provocări principale pentru industria bancară, legate între ele, în opinia şefului BRD-SocGen.

2022 este un an cu multe incertitudini, atât în business, cât şi pe plan geopolitic, un an în care vom vedea cum schimbarea se instituţio­nali­zează, iar cele trei provocări principale pentru industria bancară, ce par să fie legate între ele, sunt monitorizarea activă şi continuă a ris­curilor, o flexibilitate mare şi o capacitate de adaptare imediată la schimbările de pe pieţe, susţine François Bloch, CEO al BRD-SocGen.

„Dacă 2020 şi 2021 au fost anii în care COVID a forţat pe toată lumea să accepte schimbarea, 2022 este anul în care vom vedea cum schimbarea se instituţionalizează. Ne confruntăm cu un război în Europa, care a adus schimbări semnificative şi dezechilibru în relaţiile politice şi economice internaţionale. Toate statele europene se confruntă deja cu o degradare a principalilor lor indici macroeconomici - de exemplu, inflaţia este la un nivel record în UE, iar acest lucru îl vedem şi în România“, a declarat şeful BRD-SocGen pentru Anuarul Cei mai mari jucători în economie 2022.