Simultec Măgurele, producător de simulatoare de zbor din grupul israelian Elbit, exportă simulatoare de zbor pentru elicoptere BlackHawk şi Bell în Asia. Valoarea simulatoarelor este de 5 milioane de dolari

Autor: Răzvan Botea 07.07.2022

Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forţele aeriene, terestre şi navale, Elbit Systems – va furniza simulatoare de zbor pentru Blackhawk S-70i şi Bell 412EP pentru o ţară din regiunea Asia-Pacific, conform unui comunicat al companiei. Potrivit estimărilor din piaţă, valoarea celor două simulatoare de zbor este de aproximativ 5 milioane de dolari. 

„Suntem mândri că am fost desemnaţi să livrăm simulatoare de zbor care sunt realizate în România la cele mai înalte standarde. Acest lucru atestă încrederea acordată capacităţilor noastre. Demonstrăm încă o dată că industria românească este una de top în acest domeniu. Ne concentrăm eforturile pe dezvoltare şi modernizare pentru a putea demonstra calitatea sistemelor produse de Simultec Măgurele”, a declarat Florin Maican, Director General Simultec.

Simulatoarele care vor fi livrate sunt pentru două modele de elicoptere: BlackHawk S-70i şi Bell 412EP. Simulatoarele sunt concepute pentru a reproduce toate aspectele misiunilor elicopterelor, inclusiv urgenţele rezultate din probleme tehnice. Întregul proces de fabricaţie al acestora se realizează în fabrica din Măgurele.