Ian Stewart, economistul-şef al Deloitte Marea Britanie: Dacă până acum protecţia mediului ne împingea către energie regenerabilă, războiul din Ucraina arată că este şi o urgenţă geopolitică

Autor: Răzvan Botea 08.07.2022

♦ „Cred că va fi cea mai rapidă şi mai completă transformare a energiei care s-a văzut.”

Ian Stewart, economistul-şef al Deloitte Marea Britanie, a scos în evidenţă, la evenimentul aniversar al Deloitte România, că transformarea energetică nu mai este o chestiune care ţine de protecţia mediului, iar independenţa energetică, cu investiţii în energie verde, a trecut în prim-plan.

„Trecerea către energia regene­rabilă a fost până acum împinsă de nevoia de protecţie a mediului. Războiul din Ucraina ne arată însă că independenţa energetică este un imperativ geopolitic. De aceea va avea nevoie de investiţii şi reorganizare la scară mare.  Cred că va fi cea mai rapidă şi mai completă transformare a energiei care s-a văzut”, a spus el.

Deloitte a aniversat 30 de ani de prezenţă în România, prilej cu care a organizat un eveniment la Bucureşti. Invitaţii conferinţei – specialişti Deloitte, ministrul economiei Florin Spătaru şi expertul în geopolitică Robert Kaplan –  au vorbit despre economia românească şi mondială, totul pus în contextul pandemiei şi al războiului din Ucraina.