Ce veşti ne aduc meteorologii: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Autor: Petru Mazilu 08.07.2022

Meteorologii anunţă că în partea a doua a lunii iulie şi la începutul lunii august, România se va confrunta cu noi perioade de caniculă. Până atunci, însă, va fi o săptămână cu temperaturi mai scăzute decât cele normale în iulie.

În săptămâna 11 – 18 iulie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar ma ales în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 18- 25 iulie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în centru şi la munte.

În săptămâna 25 iulie– 01 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregi ţări, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 01 august– 08 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă spre deficit în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.