Rovinietă 2022: Ce modalităţi de achiziţie a rovinietei şi a peajului au disponibile şoferii în acest an

Autor: Alexandru Nanu 09.07.2022

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi informează pe şoferi cu privire la modalităţile de achiziţie a rovinietei şi a peajului pe care le au disponibile în acest an, conform unui comunicat recent de pe site-ul instituţiei

Astfel, rovinieta şi peajul (tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Feteşti şi Cernavodă) pot fi achitate prin următoarele modalităţi:

Pentru mai multe detalii privind achiziţia rovinietei prin SMS recomandăm utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/rovinieta-prin-sms.

Pentru mai multe detalii privind plata peajului prin SMS recomandăm utilizatorilor să acceseze linkul: http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms.

Dacă se optează pentru plata peajului printr-unul din canalele menţionate anterior, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul  .

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul  peajul poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele puse la dispoziţie, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Având în vedere că suntem în sezonul estival CNAIR recomandă conducătorilor auto să achiziţioneze peajul prin mijloace electronice pentru a evita statul la cozi în staţia de taxare!