Elveţienii de la Holcim au cumpărat General Beton, un producător de betoane din Timiş, de la acţionari italieni

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.07.2022

General Beton a furnizat materiale pentru construcţia unor proiecte precum Asmita Gardens, Mega Mall, West Gate sau Dedeman Pallady.

Producătorul de ciment Holcim, cel mai mare jucător din producţia de materiale de construcţii din România, a cumpărat compania General Beton România din judeţul Timiş, cu afaceri de 164 de milioane de lei în 2021 şi 164 de angajaţi. Cu activitate în producţia de be­toane, General Beton România era deţinută de General Beton Triveneta şi Impresa Tonon, companii înregistrate în Italia, potrivit informaţiilor publicate pe plat­forma Confidas.ro, unde încă apare ca administrator Alba Claudio. Tranzacţia a primit deja apro­barea Con­siliului Concu­renţei.

General Beton România deţine opt staţii de betoane în mai multe oraşe din România, fiind toto­dată unul dintre clienţii Holcim România. Odată cu această achiziţie, reţeaua de staţii de betoane Holcim România ajunge la 27 unităţi, localizate în Arad, Constanţa, Iaşi, Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara.