Debut de sezon slab în Delta Dunării. Proprietar de pensiuni: „Nu mă aştept la profit. La casa din Sulina au anulat rezervările, la Murighiol avem 30% grad de ocupare în iunie. Turiştii s-au speriat când a început războiul din Ucraina şi au anulat rezervările pe care le aveau.“

Autor: Mirabela Tiron 11.07.2022

Prima lună de vacanţă din acest an a debutat slab pentru proprietarii de pensiuni din Delta Dunării, care spun că au avut doar câteva camere ocupate, după ce turiştii au anulat rezervările când a început războiul din Ucraina.

„Se anunţă mai slab acest sezon de vară pentru noi. În iunie am avut sub jumătate din camere ocupate, circa 40% grad de ocupare faţă de peste 60% în iunie anul trecut. Am organizat şi concursuri de pescuit, dar mai puţin faţă de anul trecut. Turiştii s-au cazat în medie 4 nopţi la noi“, a spus pentru ZF Mihaela Găină, manager al complexului turistic Cormoran din Delta Dunării, a cărui construcţie a început în 1994. Cormoran din localitatea Uzlina, judeţul Tulcea, este construit pe o suprafaţă totală de 9.000 de metri pătraţi, cuprinde un hotel de trei stele, o pensiune şi 15 vile, care cumulează 200 de locuri de cazare.