Roger Benson, director de vânzări în cadrul producătorului de procesoare AMD în regiunea EMEA: România este un pol de creştere pentru piaţa din Europa. Gigantul american a deschis în octombrie 2021 un centru propriu de design pe plan local, la Iaşi

Autor: Ioana Nita 11.07.2022

♦ În pandemie, AMD şi-a crescut vânzările pe toate segmentele de business ♦ Pe agenda IT a companiilor devine tot mai importantă sustenabilitatea, iar AMD şi-a luat angajamentul de a furniza produse pentru centrele de date care să fie tot mai eficiente din punct de vedere energetic.

Gigantul american Advanced Micro Devices (AMD), specializat în producerea de semiconductoare pentru o serie de echipamente IT, a înregistrat o creştere pe toate segmentele de business în perioada de pandemie din ultimii doi ani, atât în Europa, cât şi la nivel mondial, în condiţiile în care multe businessuri şi activităţi s-au digitalizat, companiile având nevoie de echipamente cu mai multă putere de calcul pentru a face faţă cererii crescute din mediul online. Anul trecut, veniturile totale ale AMD la nivel global s-au situat la 16,4 miliarde de dolari, în creştere cu 68% faţă de 2020, în timp ce profitul brut a fost de aproape 8 miliarde de dolari, plus 82%.

„Pandemia a accelerat creşterea în majoritatea segmentelor noastre de business, în Europa şi în întreaga lume. Pe segmentul de PC-uri, am văzut multe iniţiative educaţionale sponsorizate de guvernele europene pentru a le permite învăţarea la domiciliu, iar multe companii mari şi IMM-uri şi-au reîmprospătat reţelele de echipamente IT pentru a  le permite angajaţilor să lucreze la domiciliu. Am observat o creştere accelerată a serverelor în cloud imediat când a început pandemia şi după primul val de lockdown am văzut şi o creştere generală a serverelor on-premise“, a declarat într-un interviu pentru ZF Roger Benson, senior director, commercial sales pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) în cadrul AMD. El nu a oferit detalii despre evoluţia businessului în România sau în regiune, dar a spus că centrul de proiectare AMD din Iaşi este un pol important pentru ambiţiile de creştere ale gigantului american în Europa.