ZF Live. Doru Lionăchescu, cofondator Red Lion Capital: Vrem să îi dăm antreprenorului care se asociază cu noi şansa de a profita la maximum de un eventual exit. Investim doar banii noştri şi nu avem presiunea timpului

Autor: Mara Rolea 12.07.2022

♦ Dorul Lionăchescu, bancher de investiţii şi preşedinte al boardului BT Capital Partners, a fondat alături de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, cei doi antreprenori ce controlează dezvoltatorul imobiliar One United, o nouă companie de investiţii, Red Lion Capital ♦ Ei pun la bătaie propriile fonduri şi caută să se asocieze cu antreprenori locali pentru a dezvolta companii autohtone.

Peisajul antreprenoriatului ro­mânesc este complet schimbat în bine faţă de acum 20 de ani, în primul rând pentru că a apărut o generaţie de antreprenori care a construit solid, spune Doru Lionăchescu, cofondator al companiei de investiţii Red Lion Capital.

„Noi am trecut de la etapa de privatizări, de transferuri mai mult sau mai puţin dubioase sau neclare ale proprietăţii de la stat în sectorul privat. Am trecut de fluc­tuaţiile macroeconomice copleşitoare din pe­rioada 1999-2001. Totodată, mulţi antre­pre­nori au trecut prin criza 2008-2012. Cei care au suportat toate aceste cicatrici deja arătau o rezilienţă care spunea că acolo e va­loarea. Pe fondul ăsta s-a con­struit“, a spus Doru Lionăchescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.