ZF Cei mai mari jucători din economie. Cosmin Monda, fondator şi CEO, Clean Recycle: Am observat o creştere constantă a pieţei pe care activăm deoarece consumatorul final a continuat să consume chiar şi în ciuda crizelor din ultima perioadă. Avem peste 700 de clienţi în momentul de faţă

Autor: Alexandra Matei 12.07.2022

În viitor, această piaţă are mult loc de dezvoltare, întrucât colectarea şi reciclarea deşeurilor sunt încă deficitare în România. Un prim pas către creşterea acestei pieţe este implementarea şi punerea în funcţiune a Sistemului Garanţie-Returnare.

Cosmin Monda, fondator şi CEO al companiei Clean Recycle, un OIREP care îndeplineşte, în numele producătorilor şi al importatorilor, obligaţia de reciclare a deşeurilor de ambalaje, susţine că piaţa pe care activează a înregistrat o creştere constantă în ultima perioadă.

Acest lucru se datorează faptului că, în mod paradoxal, consumul a continuat să crească chiar şi în ciuda crizelor din ultimii ani, respectiv cea generată de pandemia de Covid-19, iar acum, cea declanşată pe fondul războiului de la graniţă. „Am observat o creştere con­stantă. Consumatorul final a con­ti­nuat să consume, în ciuda acestor crize care au venit şi au plecat. Avem peste 700 de clienţi şi, astfel, avem o vedere de ansamblu a­supra pieţei şi vedem două categorii de chel­tuieli: cele făcute de consumatorul final, unde am văzut o creştere a cantităţii de deşeuri de ambalaje, şi cheltuielile pe care le are compa­nia. Am constatat, din discuţiile pe care le-am avut cu clienţii, că se confruntă cu greutăţi din punctul acesta de vedere, mai ales odată cu creşterea preţurilor la energie, gaz şi com­bus­tibil“, a spus Cosmin Monda, fondator şi CEO al companiei Clean Recycle, în cadrul confe­rin­ţei ZF Cei mai mari jucători din economie.