Producătorul german de semiconductori Infineon Technologies îşi extinde sediul din Novo Park şi ajunge la 10.000 mp de birouri în proiectul dezvoltat de Genesis Property în zona Pipera din Capitală

Autor: Cristina Bellu 12.07.2022

Infineon Technologies România, filiala locală a producătorului german de semiconductori, a ajuns la 10.000 de metri pătraţi de birouri în Novo Park, după ce a semnat un contract de închiriere pentru extinderea sediului cu încă două etaje şi un laborator, în clădirea D a proiectului dezvoltat de Genesis Property în zona de nord a Capitalei.

Totodată, compania a decis să prelungească contractul existent de închiriere până în 2025.

„Noua extindere confirmă că cererea de birouri premium, sigure şi confortabile, în care angajaţii pot găsi atracţii care să le îmbunătăţească experienţa la locul de muncă, este în trend ascendent”, spune Ştefan Tudos, vicepreşedinte Genesis Property.

Infineon Technologies România, care ocupă în prezent spaţii de birouri în clădirile B şi C din Novo Park, se numără printre chiriaşii cu cea mai îndelungată prezenţă în campus. Astfel, începând cu 2005, compania a închiriat un spaţiu de 2.300 de metri pătraţi, iar de atunci a continuat extinderea spaţiului de birouri.

În România, compania deţine un centru de cercetare-dezvoltare, unde dezvoltă circuite electrice integrate, senzori pentru aplicaţii în industria componentelor auto şi cea industrială, precum şi sisteme de control pentru cipuri şi alte produse de securitate, arată informaţiile publicate pe site-ul propriu.

La nivel global, compania deţine peste 56 de centre de cercetare şi dezvoltare şi 20 de locaţii de producţie, având un număr de peste 50.280 de angajaţi.

În luna aprilie, Genesis Property a început transformarea Novo Park, situat în partea de nord a Bucureştiului, în YUNITY Park, un concept imobiliar care va integra într-un spaţiu de facilităţi premium tendinţele de lucru şi de stil de viaţă urban ale viitorului.

Oficialii companiei estimează că proiectul să fie finalizat în primele trei luni ale anului 2023, în urma unei investiţii totale de 50 mil. euro.

Genesis Property deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajaţi.

În 2020, compania a iniţiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică rezilienţa clădirilor la ameninţări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul campusului studenţesc privat West Gate Studios, şi al proiectului Studio One Accommodation Suites.