Nicolae Ciucă dă asigurări: România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul

Autor: Gabriel Pecheanu 12.07.2022

România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă, transmite premierul Nicolae Ciucă. El afirmă că în prezent depozitele sunt pline în proporţie de 47%, iar obiectivul e să fie cel puţin 80% pline la 1 noiembrie.

„România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ţinta pentru 1 august este de 46%, iar România a depăşit-o încă din prima jumătate a lunii iulie”, scrie oe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că România este înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în ţara noastră este stocat.

„Astăzi (marţi - n.r.) a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producţia internă, trimis în depozitele naţionale! Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puţin 80% pline. Menţinând ritmul accelerat, vom reuşi să atingem acest procent chiar înainte de termen”, conchide premierul