Haosul s-a instalat în Sri Lanka: Autorităţile au instituit stare de urgenţă. Protestatarii sunt atacaţi cu gaze lacromogene

Autor: Petru Mazilu 13.07.2022

Autorităţile au instituit stare de urgenţă în Sri Lanka, iar poliţiştii folosesc gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe protestatarii care iau cu asalt instituţiile statului, potivit Sky News.

În Sri Lanka a fost declarată starea de urgenţă la nivel naţional, iar într-o provincie vestică este stare de asediu.

Protestatarii au luat cu asalt biroul prim-ministrului din Sri Lanka, în timp ce poliţia foloseşte gaze lacrimogene asupra mulţimii.

Preşedintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din ţară, după luni de tulburări care au culminat cu protestatarii care au intrat în palatul prezidenţial. El a declarat că va demisiona miercuri.

În ultimele zile, protestatarii au ocupat mai multe clădiri guvernamentale cerând demisia liderilor, arătându-şi furia faţă de o criză economică de trei luni.

Oamenii s-au adunat la palatul prezidenţial, înotând în piscină şi lenevind pe paturile pline cu perne.

Miercuri, mai multe grupuri au escaladat din nou zidul şi au intrat în palat.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a încerca să disperseze mulţimea.

Parlamentarii din Sri Lanka au convenit să aleagă un nou preşedinte săptămâna viitoare, dar au avut dificultăţi în a decide componenţa unui nou guvern care să scoată ţara falimentară din colapsul economic şi politic.