Parteneriatul dintre OMV Petrom şi Auchan continuă: încă 80 de magazine MyAuchan vor fi inaugurate anul acesta în staţiile Petrom, care se adaugă unei reţele de 200 de unităţi. În total, proiectul vizează 400 de magazine, o investiţie de 50 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 13.07.2022

Parteneriatul dintre OMV Petrom şi Auchan Retail România, care prevede deschiderea unor magazine de proximitate MyAuchan  în incinta staţiilor Petrom, continuă cu încă 80 de unităţi care urmează să fie inaugurate până la finalul anului, potrivit datelor furnizate de OMV Petrom pe pagina BVB.

Proiectul a fost iniţiat de cele două companii în 2017 cu o fază pilot în cadrul căreia au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în 15 staţii Petrom, atât în zone urbane, cât şi în zone rurale din România.

„Este primul parteneriat de acest fel din Romania si ma bucur ca am pornit la drum cu partenerii de la Auchan. (…) Vom continua sa imbunatatim experienta de cumparaturi in reteaua de statii Petrom in paralel cu diversificarea ofertei de mobilitate.”, spune Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare si Marketing.

Până acum, parteneriatul s-a concretizat printr-o reţea de 200 de magazine MyAuchan in statiile Petrom, jumatate din numarul total convenit de cele două companii.

Începand cu 2021, proiectul a fost accelerat, astfel încât finalizarea lui să poată avea loc cu un an mai devreme, în 2023.

Integrarea magazinelor MyAuchan se face concomitent cu modernizarea aspectului statiilor Petrom, iar bugetul comun al celor doua companii pentru acest proiect se ridica la 50 de milioane de euro.

„Proiectul nostru comun a avansat foarte bine, gratie excelentei colaborari a echipelor implicate din OMV Petrom, Auchan si din statii (..) Alături de OMV Petrom ne-am propus să continuăm remodelarile în acelasi ritm accelerat.”, spune Ionut Ardeleanu, Director General Auchan Retail Romania.

Retailerul francez Auchan operează 251 de magazine în România, dintre care 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri si 213 magazine de ultraproximitate MyAuchan, cu peste 200 in statiile Petrom, cat si magazinul online auchan.ro.

Actiunile OMV Petrom sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,6% din actiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt detinute de persoane fizice si juridice.