Ion Biriş, HORA: Pe lângă cele două creşteri de TVA la băuturile care conţin zahăr, avem acea creştere de la 5% la 9% pentru produsele alimentare, avem problema impozitului specific. Toate aceste modificări acţionează într-un singur sens – scăderea profitabilităţii celor care activează în această industrie

Autor: Ramona Cornea 14.07.2022

Toate modificările fiscale care au fost anunţate ne afectează pe noi din mai multe puncte de vedere.

Toate modificările fiscale care au fost anunţate de guvern afectează industria HoReCa din mai multe puncte de vedere, afirmă Ion Biriş, preşedinte al HORA - Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România şi co-fondator al localului Loft.

„Toate lucrurile care au fost anunţate ne afectează pe noi din mai multe puncte de vedere. Pe lângă cele două creşteri de TVA la băuturile care conţin zahar, avem acea creştere de la 5% la 9% pentru produsele alimentare, avem problema impozi­tului specific. Toate aceste modificări acţionează într-un singur sens – scăderea profitabilităţii celor care activează în această industrie”, a declarat Ion Biriş în cadrul video­conferinţei ZF „Vocea mediului de business. Cum va arăta economia după avalanşa de modificări fiscale pregătită de guvern”.