China se topeşte: Shanghai a înregistrat pentru a treia oară temperaturi record. Reţelele electrice ar putea ceda oricând

Autor: Andreea Tobias 14.07.2022

Pentru a treia oară în această vară, Shanghai a emis cea mai ridicată alertă de caniculă. Temperaturile par să atingă joi recorduri în cel mai populat oraş din China.

Oraşul cu 25 de milioane de locuitori a anunţat o alertă roşie, indicând că se aşteaptă ca temperaturile să crească până la cel puţin 40 de grade Celsius în următoarele 24 de ore, relatează Reuters.

Oraşul a emis 3 alerte roşii în ultimele 5 zile, evenimentul fiind relativ rar, deoarece Shanghai a emis 17 astfel de alerte de când a început să ţină evidenţa în 1873.

Miercuri, oraşul a fost sufocat de temperaturile care au urcat până la 40,9C, egalând un record stabilit la sfârşitul lunii iulie, 2017.

Jumătate din China a fost afectată de valul neobişnuit de caniculă din ultima lună.

Odată cu cererea mai mare de aer condiţionat, presiunea pe reţelele electrice din 7 provincii şi regiuni a atins un nivel record, potrivit presei de stat. Presiunea maximă de energie electrică a Chinei a atins marţi un maxim istoric de 1,22 miliarde de kilowaţi, a anunţat joi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă (NDRC).