Adrian Câciu, Ministerul Finanţelor, reacţie la prognoza CE: Confirmă că măsurile Guvernului ajută România

Autor: Gabriel Pecheanu 14.07.2022

Comisia Europeană confirmă că măsurile de sprijin pentru populaţie şi firme propuse de PSD ajută economia României să treacă cu bine de acest an complicat, afirmă ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, după ce Comisia Europenă a estimat pentru România o creştere economică de 3,9% în acest an.

„Comisia Europeană confirmă că măsurile de sprijin pentru populaţie şi firme propuse de PSD şi adoptate de Guvern ajută economia României să treacă cu bine de acest an complicat! În noua prognoză care anunţă un avans de la 2,6 la 3,9 pentru creşterea economică a României din 2022, Comisia susţine că <perspectivele optimiste de pe piaţa muncii şi măsurile de sprijin anunţate de guvern în aprilie, în special pentru gospodăriile vulnerabile, ar trebui să menţină consumul privat în creştere, chiar dacă mai moderată>. Mult mai importantă decât cifra creşterii economice este pentru noi constatarea că, fără pachetele de sprijin de până acum (ianuarie, aprilie şi iulie), situaţia ar fi fost astăzi cu totul alta”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor admite că „urmează luni grele” pentru români.

„Aprecierile experţilor europeni ne încurajează să continuăm să lucrăm la noi măsuri care să ajute populaţia şi firmele româneşti să reziste asaltului preţurilor, principala problemă a acestui an. Ştiu că oamenii aşteaptă de la noi soluţii care să le protejeze nivelul de trai. Ştiu că firmele aşteaptă ca stimulii fiscali să aducă mai repede bani în economie. De aceea, împreună cu echipa economică a PSD, în această vară vom construi o noua fază a programului <Sprijin pentru România> pe care să o putem prezenta Coaliţiei la toamnă. Ne aşteaptă luni grele, dar sunt convins că măsurile pe care le avem în vedere pot produce importante efecte de multiplicare în economie, astfel încât România să reziste cu brio şocurilor din acest an”, conchide Câciu.