ZF Cele mai responsabile companii din România. Mihai Rotaru, fondator, Neobility: „Mizăm pe dezvoltarea în câteva huburi europene, iar aceasta presupune nevoia unor finanţări de ordinul milioanelor de euro“

Autor: Ioana Matei 15.07.2022

♦ Mihai Rotaru, antreprenorul care a dezvoltat proiectul Clever Taxi vândut apoi către gigantul Daimler, mizează în continuare pe soluţiile de mobilitate urbană şi vizează expansiunea globală cu produsul UrbanAir ♦ Până acum, platforma a ajuns la 100.000 de utilizatori din 200 de oraşe ale lumii.

„Acum suntem în curs de fundrais­ing, ridicăm o nouă rundă, iar datele le vom face publice într-un viitor apropiat. A­vem o abordare globală, iar pentru aceas­ta, costul este foarte mare. Ce vrem să facem este să alegem câteva huburi europene pe care să ne concen­trăm, iar pentru aceasta va fi nevoie de câteva milioane de euro. Dar de acolo, vrem să ne dezvoltăm radial, spre oraşele medii şi mici, acum fiind în faza de dezvoltare în oraşe principale“, a spus Mihai Rotaru, fondatorul Neobility, în cea mai recentă ediţie a emisiunii Cele mai responsabile companii din România.

Platforma UrbanAir, produsul Neobility, reuneşte toate serviciile de mobilitate alternativă dintr-un oraş într-o singură aplicaţie mobilă. Dez­voltarea acesteia a fost susţinută până acum cu ajutorul unei finanţări de 600.000 de euro obţinută de la fondu­rile locale de investiţii Early Game Ventures şi Simple Capital. În prezent, platforma a ajuns la circa 100.000 de utilizatori la nivel global.