Altex şi-a bugetat investiţii de 30 mil. euro în 2022, bani ce merg către lansarea platformei de tip marketplace, în aplicaţia mobilă, reamenajarea magazinelor şi deschiderea de noi unităţi. Anul trecut, Altex a avut afaceri record de 5,9 miliarde lei şi un profit net de 129,5 mil. lei, conform datelor Ministerului de Finanţe

Autor: Cristina Roşca 15.07.2022

♦ Retailerul electro-IT are o reţea de 125 de magazine fizice în România sub brandurile Altex şi Media Galaxy.

Retailerul electro-IT Altex, liderul pieţei de profil, şi-a bugetat pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de circa 10%, ritmul fiind mai redus decât în ultima perioadă, iar asta din cauza inflaţiei care a început deja să mănânce din puterea de cumpărare a românilor. Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna iunie la 15,05%, după ce accelerase la 14,5% în mai, conform INS.

„Debutul lui 2022 a fost unul deficitar, piaţa înregistrând o mică scădere faţă de anul trecut. În pofida acestui fapt, Altex preco­nizează că în perioada imediat următoare, în T3 şi, respectiv T4, o să se înregistreze o creş­tere, iar profitabilitatea va fi una consistent pozitivă. În acest an, Altex îşi propune o creştere de peste 10 procente a cifrei de afaceri“, spun reprezentanţii companiei.