Zdenek Romanek, noul CEO Raiffeisen Bank România: Nivelul intermedierii financiare în România este la jumătate faţă de alte ţări precum Slovacia sau Republica Cehă. Segmentul IMM este dificil. În România este un segment al IMM-urilor pe la mijloc pentru care programele guvernamentale şi băncile ar trebui să găsească o metodă de a face acea zonă bancabilă

Autor: Mircea Nica 15.07.2022

„Vrem să creştem, să avem o prezenţă mai puternică pe piaţa din România. Comparativ cu alte bănci, credem în experienţa noastră financiară pentru a ajuta clienţii privind nevoile lor financiare. Pentru noi, vrem ca această creştere pe piaţa din România să nu fie doar ca bancă, ci vrem să creştem ca cea mai recomandată instituţie financiară de pe această piaţă“, spune şeful Raiffeisen.

Nivelul intermedierii financiare din România este la jumătate cumparativ cu ţări precum Slovacia sau Republica Cehă, iar principalul motiv este lipsa unei bune structuri pe zona companiilor, a IMM-urilor, a spus Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank România, în cadrul primei sale întâlniri cu presă de la preluarea mandatului de CEO al băncii.

„Nivelul intermedierii financiare este la jumătate în România comparativ cu alte pieţe precum Slovacia, Republica Cehă. Este aşteptată să crească. Un segment care este dificil este zona de IMM-uri. În România este un segment al IMM-urilor pe la mijloc pentru care programele guvernamentale şi băncile ar trebui să găsească o metodă de a face acea zonă bancabilă. Este o formă neobişnuită a pieţei. Nu se poate corecta doar printr-o accelerare a creditării. Discutăm acest lucru cu Raiffeisen Bank International (RBI) despre cum putem ontribui pe această zonă“, a explicat Zdenek Romanek.