Concesii de 1 mld. lei: guvernul a publicat un nou proiect de modificări fiscale şi renunţă la măsuri care ar fi adus la bugetul de stat 1 mld. lei în plus

Autor: Răzvan Botea 15.07.2022

♦ În proiectul iniţial, impactul bugetar al noilor măsuri fiscale ar fi fost de 2,2 mld. lei în 2022 ♦ În noul proiect, guvernul speră să aducă la buget 1,2 mld. lei în 2022 şi 11 mld. lei în 2023.

În termen de zece zile, guvernul a lansat în dezbatere publică două proiecte de lege pentru modificarea Codului Fiscal. În primul, publicat în 4 iulie, statul ar fi încasat, teoretic, circa 2,2 mld. lei în 2022 din creşterea unor taxe şi impozite şi alte modificări fiscale. În noul proiect, publicat miercuri seară, impactul bugetar este de 1,2 mld. lei.

Guvernul a publicat miercuri seară un nou proiect de modificare a Codului fiscal, după ce, în 4 iulie, a lansat în dezbatere publică un proiect similar. De atunci, mai multe organizaţii de business au reacţionat şi discutat cu guvernul, principalul argument al mediului de business fiind bulversarea afacerilor prin măsuri fiscale intempestive.