Cum va arăta vremea până la jumătatea lui august. ANM: Temperaturile vor fi peste medie

Autor: Andreea Tobias 15.07.2022

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis vineri estimările pentru perioada 18 iulie - 15 august. Valorice termice se vor situa peste cele normale, iar ploile vor fi puţine.

Săptămâna 18 – 25 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 25 iulie – 1 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Săptămâna 1 – 8 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-vest. Regimul pluviometric va fi local deficitar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8 – 15 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări.Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.