Ţara din Europa care declară stare de urgenţă naţională. Ce trebuie să ştie toţi românii care pleacă în vacanţă

Autor: Andreea Tobias 15.07.2022

Meteorologii de la Met Office din Marea Britanie au declarat vineri stare de urgenţă naţională, emiţând o avertizare cod roşu de caniculă pentru anumite zone din Anglia pentru zilele de luni şi marţi, săptămâna viitoare, când temperaturile ar putea atinge maxime record.

"Temperaturi excepţionale, poate chiar recorduri, sunt probabile luni, apoi din nou marţi", a precizat Met Office, conform Reuters.

"Nopţile sunt, de asemenea, de aşteptat să fie excepţional de calde pentru Marea Britanie, în special în zonele urbane. Acest lucru este posibil să ducă la efecte pe scară largă asupra oamenilor şi a infrastructurii".

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie a fost de 38,7C, înregistrată în Grădina Botanică a Universităţii Cambridge pe 25 iulie 2019.

La începutul acestei săptămâni, organismul Agenţiei de securitate sanitară din Marea Britanie şi Met Office au emis o alertă de caniculă de nivel 3 pentru unele părţi ale ţării, ceea ce presupune că serviciile sociale şi de sănătate iau măsuri suplimentare pentru a proteja persoanele vulnerabile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro