Bursă: Meta Estate Trust va derula o ofertă publică iniţială prin care vrea să atragă 25 mil. lei de investitori. Compania a atras deja circa 79 milioane de lei în două plasamente private

Autori: Tibi Oprea , Roxana Rosu 18.07.2022

După IPO, urmează listarea pe piaţa AeRO în luna august.

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar, va organiza în perioada 20 iulie-2 august o ofertă publică iniţială (IPO) pentru majorarea capitalului social cu 25 mil. lei, după care va urma listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a BVB.

Noile acţiuni emise de companie pot fi subscrise la 1,14 lei pe acţiune în prima săptămână, respectiv la 1,2 lei pe acţiune în cea de-a doua săptămână de subscriere. Oferta prevede un număr maxim total de 25 de milioane de acţiuni, respectiv o valoare maximă de 30 de milioane de lei. Prin condiţia de încheiere cu succes a ofertei se înţelege o subscriere de minimum 10 milioane de acţiuni.

În cadrul ofertei publice iniţiale, Meta Estate Trust are asistenţa juridică a Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, în timp ce evaluarea companiei a fost realizată de Veridio.