Un salariu pe zi. Un specialist în taxe câştigă între 900 şi 1.400 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 18.07.2022

Un angajat pe poziţia de specialist în taxe are un salariu care variază, în medie, între 900 şi 1.400 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„În prima jumătate a anului 2022, domeniul financiar/contabilitate s-a situat pe locul al treilea după numărul de joburi active pe platforma BestJobs. Profesioniştii din acest domeniu pot aplica pentru o poziţie de specialist taxe dacă au o bază solidă de cunoştinţe specifice, dobândite în urma studiilor superioare într-o specializare economică, finanţe sau contabilitate şi un nivel avansat de limba engleză. În plus, angajatorii caută de regulă oameni care au experienţă profesională semnificativă în contabilitate şi proiecte fiscale, iar titlul de consultant fiscal certificat de către Camera Consultanţilor Fiscali reprezintă un avantaj pentru orice candidat. Salariul net pe care un specialist în taxe îl poate accesa este în medie de 900 - 1.400 euro/lună, iar în prezent, se caută un număr mare de astfel de candidaţi în Bucureşti, Braşov şi Cluj”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs. Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: bonusuri de performanţă, prime de sărbători, abonamente la servicii medicale şi posibilitatea de a lucra remote.

În prezent, 470 de posturi vacante pentru poziţia de specialist în taxe sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Braşov şi Cluj.