La o săptămână după masacrul din Soweto, un alt atac armat a avut loc lângă Johannesburg

Autor: Andreea Tobias 17.07.2022

Patru persoane au murit şi două au fost rănite într-un atac armat în apropiere de Johannesburg, Africa de Sud, la doar o săptămână după incidentele din două baruri din Africa de Sud, soldate cu 20 de morţi.

Mai mulţi bărbaţi stăteau în jurul unui foc şi jucau zaruri într-o suburbie a oraşului Johannesburg, sâmbătă seară, când atacatorii au deschis focul, ucigând 4 dintre ei, a anunţat duminică poliţia.

Incidentul a avut loc în Lenasia, o suburbie situată la sud de capitala economică a Africii de Sud.

Atacatorii au ucis 4 bărbaţi din grup şi au rănit alţi 2, a confirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Masondo Mavela. "Au fost atacaţi fără niciun motiv aparent", a declarat şeful poliţiei regionale Elias Mavela.

Atacul vine la exact o săptămână după împuşcăturile din două baruri din Africa de Sud, soldate cu 20 de morţi, dintre care 16 într-un bar din Soweto, în apropiere de Johannesburg, unde atacatorii par să fi tras la întâmplare asupra clienţilor.

Atacul din Soweto a venit la scurt timp după ce 21 de tineri au murit într-un alt bar din oraşul sud-african East London, în condiţii suspecte. Se crede că au fost otrăviţi sau gazaţi.

Atacurile armate sunt frecvente în Africa de Sud, una dintre cele mai violente ţări din lume, alimentată de violenţa bandelor şi de alcool.