Vaccinările COVID din India au ajuns la 2 miliarde. Noile cazuri, record pentru ultimele 4 luni

Autor: Andreea Tobias 17.07.2022

Vaccinările anti-COVID în India au atins duminică cifra de 2 miliarde, cu doze de rapel în curs de aplicare pentru toţi adulţii. Infecţiile zilnice au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 4 luni, potrivit datelor oficiale.

Premierul Narendra Modi a lăudat această bornă de vaccinare, sărbătorind cea mai mare şi mai lungă campanie de inoculare din lume, care a început anul trecut.

"India creează din nou istorie!" a declarat Modi într-un tweet.

Premierul s-a confruntat cu acuzaţii din partea opoziţiei că a gestionat greşit pandemia care, potrivit experţilor, a ucis milioane de oameni. Guvernul respinge aceste afirmaţii.

Datele Ministerului Sănătăţii arată că bilanţul COVID se ridică la 525.709 morţi, 49 de decese fiind înregistrate în cursul nopţii.

Numărul cazurilor noi a crescut cu 20.528 în ultimele 24 de ore, cel mai mare din 20 februarie, potrivit datelor Reuters.

Ţara cu o populaţie de 1,35 miliarde de locuitori a ridicat majoritatea restricţiilor legate de COVID, iar călătoriile internaţionale şi-au revenit puternic.

Aproximativ 80% dintre inoculări au fost făcute cu vaccinul AstraZeneca fabricat la nivel naţional, numit Covishield. Alte vaccinuri folosite au fost Covaxin şi Corbevax obţinute în ţară şi Sputnik V din Rusia.

Guvernul a accelerat campania de vaccinare cu doza de rapel pentru a evita răspândirea infecţiilor, care se află în creştere în statele estice Assam, Bengalul de Vest şi Karnataka, în sud.