Cătălin Mihai, manager agro, Patria Bank: Susţinem activ asocierea. Se fac paşi mici, timizi şi sperăm să vedem o mai mare creştere în viitor. „Finanţăm afaceri agricole mici, pe segmentul de business micro, şi afaceri mari prin segmentul dedicat de agrobusiness“

Autor: Florentina Niţu 18.07.2022

Investiţiile în noi utilaje, în sisteme de irigaţii şi în extinderea suprafeţelor cultivate prin achiziţia de noi terenuri agricole sunt direcţiile de interes pentru fermierii români, pen­tru care se aşteaptă bancherii să facă împrumuturi importante în viitor, potrivit lui Cătălin Mihai, manager agro în cadrul Patria Bank, instituţie de credit deţinută de fondul de in­vestiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF).

„Agricultura va continua să fie un domeniu finanţabil, în mod cert, cu atât mai mult în Patria Bank unde avem un interes major în dezvoltarea fermierilor şi a agriculturii, în general. Se prefigurează o recoltă bună anul acesta, deşi în anumite zone, cum este Moldova, seceta continuă să aibă un impact negativ. Estimăm să vedem, în viitor, un interes tot mai mare pentru investiţii în utilaje, în special pentru asigurarea irigaţiilor, concomitent cu extinderea suprafeţelor cultivate prin achiziţia de noi terenuri“, spune Cătălin Mihai, manager agro în cadrul Patria Bank.