Speculaţiile potrivit cărora Vladimir Putin ar suferi de probleme de sănătate, "iluzorii"

Autor: Andreea Tobias 17.07.2022

Şeful forţelor armate ale Marii Britanii a respins ca fiind "iluzorii" speculaţiile potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin ar suferi de probleme de sănătate sau ar putea fi asasinat.

În timp ce Partidul Conservator alege un succesor al premierului Boris Johnson, amiralul Tony Radakin a spus că următorul lider al Marii Britanii ar trebui să fie conştient de faptul că Rusia reprezintă "cea mai mare ameninţare" la adresa Regatului Unit şi că provocarea va dura zeci de ani, conform France-Presse.

"Cred că unele dintre comentariile potrivit cărora nu se simte bine sau că, de fapt, cu siguranţă cineva îl va asasina sau îl va elimina, sunt iluzii", a spus şeful Statului Major al Apărării despre Putin, într-un interviu televizat difuzat duminică de BBC.

"Ca profesionişti militari, vedem un regim relativ stabil în Rusia. Preşedintele Putin a fost capabil să înăbuşe orice opoziţie, vedem o ierarhie care este investită în preşedintele Putin şi astfel nimeni la vârf nu are motivaţia de a-l contesta pe preşedintele Putin", a adăugat Radakin.

"Iar acest lucru este sumbru".

Forţele terestre ale Rusiei ar putea reprezenta mai puţin o ameninţare acum, după ce au suferit eşecuri în războiul din Ucraina, a declarat şeful militar.

Invazia a ucis sau a rănit 50.000 de soldaţi ruşi şi a distrus aproape 1.700 de tancuri ruseşti, precum şi aproximativ 4.000 de vehicule blindate de luptă, a estimat el: "Dar Rusia continuă să fie o putere nucleară. Are capacităţi cibernetice, are capacităţi spaţiale şi are programe speciale subacvatice, astfel încât să poată ameninţa cablurile subacvatice care permit ca informaţiile din întreaga lume să tranziteze întregul glob."

Ucraina va domina şedinţele de informare militară pentru succesorul lui Johnson atunci când acesta îşi va prelua funcţia pe 6 septembrie, a declarat Radakin.