Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, îi demite pe şeful serviciului de securitate de stat şi pe procurorul general

Autor: Andreea Tobias 17.07.2022

Zelenski îi demite pe şeful serviciului de securitate de stat şi pe procurorul general. Ivan Bakanov este acuzat că nu s-a implicat suficient în apărarea Harkovului şi că „s-a gândit doar la sine”,

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un ordin executiv prin care i-a demis pe şeful serviciului de securitate de stat şi pe procurorul general.

Informaţia, publicată de The Guardian, provine de pe site-ului biroului prezidenţial.

Radio Free Europe anunţă că şeful serviciului de securitate ar fi fost demis pentru că nu a lucrat suficient de mult la apărarea oraşului de la începutul invaziei ruseşti din 24 februarie.

"Am venit, am înţeles şi l-am concediat pe şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Harkov pentru faptul că nu a lucrat la apărarea oraşului încă din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi", a declarat Zelenski.

Este vorba despre procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova şi despre şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) Ivan Bakanov, conform Strana.ua.

Potrivit publicaţiei, Aleksey Simonenko a fost numit procuror general interimar.