O nouă zi, o nouă tragedie în SUA: Un bărbat înarmat a ucis trei oameni într-un mall înainte de a fi împuşcat de un trecător

Autor: Petru Mazilu 18.07.2022

Un bărbat înarmat a ucis trei persoane într-un mall din statul american Indiana înainte de a fi împuşcat de un trecător, potrivit Reuters.

Un bărbat înarmat a ucis duminică trei persoane când a deschis focul în zona de alimentaţie publică a unui centru comercial de lângă Indianapolis. Ulterior, el a fost împuşcat mortal de un trecător, a declarat şeful poliţiei din Greenwood, Jim Ison.

Alte două persoane au fost rănite în incidentul, care a avut loc în prima parte a serii la Greenwood Park Mall, a relatat Indianapolis Star.

„Adevăratul erou al zilei este cetăţeanul care purta în mod legal o armă de foc în acea zonă de alimentaţie publică şi care a reuşit să îl oprească pe atacator aproape imediat ce a început", a declarat Ison reporterilor.

El l-a descris pe trecătorul înarmat ca fiind un bărbat în vârstă de 22 de ani. Trăgătorul era singur şi avea o puşcă şi mai multe încărcătoare de muniţie, potrivit ziarului.

Poliţia nu a dezvăluit numele celor implicaţi. Cumpărătorii şi angajaţii mall-ului au fugit la auzul focurilor de armă sau s-au ascuns.

O serie de atacuri cu arme de foc comise începând cu luna mai la o băcănie din New York, la o şcoală primară din Texas şi la o paradă de Ziua Independenţei din Illinois au reaprins dezbaterile din SUA privind reglementările legate de armele de foc.

Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor din SUA va examina săptămâna aceasta o propunere legislativă care ar urma să interzică anumite arme de asalt. Experţii susţin că propunerea nu va trece de Senat.