Virgil Şoncutean, al treilea mandat la conducerea Allianz-Ţiriac. Cum a schimbat Virgil Şoncutean direcţia asigurătorului Allianz-Ţiriac de la auto spre asigurările de viaţă şi sănătate. Compania, foarte cunoscută pentru Casco şi property, se mută pe viaţă şi sănătate, ceea ce va fi o provocare pentru restul pieţei

Autor: Mircea Nica 19.07.2022

♦ Virgil Şoncutean a fost nominalizat pentru încă un mandat la cârma Allianz-Ţiriac, mandatul fiind în curs de aprobare la ASF ♦ De când a preluat conducerea companiei, volumul subscrierilor a crescut cu 66% ♦ După cinci ani pe poziţia de coordonator al reţelei de vânzări şi distribuţie din Allianz-Ţiriac, în anul 2016 el a fost numit director general al asigurătorului.

Virgil Şoncutean, directorul gene­ral al companiei Allianz-Ţiriac, a fost nominalizat de către Consiliul de Admi­nistraţie pentru al treilea man­dat la cârma societăţii, având deja aproape 6 ani în poziţia actuală, po­trivit informaţiilor transmise de Allianz-Ţiriac.

Virgil Şoncutean s-a alăturat echipei Allianz-Ţiriac în anul 2001 pe poziţia de traininig manager. După 2 ani şi trei luni, el a devenit regional sales manager până în anul 2006, ulterior fiind responsabil de un program denumit Sales OPEX“ (Sales Operational Excellence). Începând cu luna septembrie 2010, Virgil Şoncutean a preluat o poziţie de conducere pe zona de consultanţă şi distribuţie în cadrul diviziei Allianz Managed Operations and Services SE. Apoi din 2013 până în 2016 a ocupat funcţia de chief sales officer în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări, pentru ca ulterior să fie numit CEO al companiei, conform profilului său de LinkedIn.

Virgil Şoncutean a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în perioada 1994-1999, iar ulterior a studiat la Northwestern University - Kellogg School of Management în perioada 2009-2011 şi a obţinut un MBA în business administration.