Antreprenori locali. Szel-Mob, producător de mobilă din lemn masiv, exportă în vestul Europei 85% din tot ce realizează. Compania Szel-Mob are peste 200 de angajaţi şi este activă pe piaţă din 1994

Autor: Mădălina Dediu Panaete 19.07.2022

Gabor Szel, administratorul pro­ducătorului de mobilă din lemn masiv Szel-Mob, spune că în primul semestru businessul companiei a fost în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Antre­prenorul aşteaptă ca 2022 să fie cel puţin la acelaşi nivel ca anul trecut, când com­pania a avut o cifră de afaceri de 28,8 milioane de lei (circa 5,9 mil. euro), în creştere cu 30% în lei faţă de 2020.

„Avem tehnologie de ultimă generaţie, avem procese bine puse la punct, avem cerere, din ce în ce mai mulţi clienţi apreciază ca­litatea lemnului masiv, deci consi­derăm că anul curent va fi măcar la acelaşi nivel ca şi 2021, fiind necesar însă să ne putem întâlni cu clienţii noştri atât pe plan naţional cât şi in­ternaţional, motiv pentru care avem mari speranţe că anul acesta târgurile internaţional de profil se vor organiza în condiţii normale“, a spus manage­rul, care conduce o companie cu peste 200 de angajaţi. Szel-Mob va participa anul acesta la târgurile BIFE SIM din Bucureşti, târgul de mobilă Maison & Objet de la Paris şi MOW din Bad Salzuflen (Germania). De altfel, compania care deţine o fabrică în Cristuru-Secuiesc (jud. Harghita) a mizat în ultimii ani pe exporturi. „Într-un procent de 85%, pro­dusele sunt vândute în străinătate, cu pre­cădere în Germania, Franţa, Italia şi Belgia“, a mai spus Gabor Szel.