Carrefour a ajuns la patru cooperative româneşti care livrează exclusiv pentru reţeaua franceză după ce a semnat două asocieri noi

Autor: Florentina Niţu 20.07.2022

♦ Două cooperative agricole, formate din producători de pepeni, cartofi şi varză din Brezoaele şi Însurăţei, vor vinde circa 10.000 de tone marfă în acest an în magazinele retailerului Carrefour ♦ Francezii colaborau deja exclusiv cu cooperativa de la Vărăşti (jud. Giurgiu), unde retailerul este şi membru fondator, şi cu cooperativa de la Zarand (jud. Arad).

Cooperativa Grădina Noastră din Brezoaele (judeţul Dâmboviţa), care cultivă o suprafaţă de 85 de hec­tare cu varză şi cartofi, şi Coope­rativa Grădina Noastră din Însurăţei (judeţul Brăila), ce are în prezent o suprafaţă de 70 de hectare plantată cu pepeni, vor livra circa 10.000 de tone de marfă pentru reţeaua fran­ceză Carrefour, care are peste 370 de magazine în ţară.

Carrefour ajunge astfel la patru cooperative româneşti care livrează exclusiv pentru reţeaua sa, după ce a semnat cele două asocieri noi. Fran­cezii colaborau deja exclusiv cu cooperativa de la Vărăşti (jud. Giurgiu), unde retailerul este şi membru fondator, şi cu cooperativa de la Zarand (jud. Arad).

„Parteneriatul cu cele două noi cooperative, Brezoaele şi Însurăţei, reprezintă un pas deosebit de im­portant pentru noi, cu impact stra­te­gic în planurile noastre privind tran­ziţia alimentară. (...) Vom continua în sensul susţinerii antreprenoriatului local şi extinderii ofertei de produse româneşti“ a spus Julien Munch, CEO al Carrefour România.