Criza aviatică din Europa, şansa aeroportului Otopeni de a se afla într-un clasament european: Cu doar 10% zboruri întârziate şi 1,7% anulate, Otopeni ocupă al treilea loc în clasamentul celor mai bune aeroporturi din Europa

Autor: Miruna Diaconu 20.07.2022

♦ În ultimele trei luni, traficul aerian de pe Otopeni a înregistrat o scădere de 4-5% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, fiind foarte aproape de a atinge nivelul de dinainte de pandemie.

Aeroportul Otopeni ocupă al treilea loc în clasamentul celor mai bune din Europa, conform unui top ce analizează aeroporturile cu cele mai puţine zboruri întârziate şi anulate în această perioadă de vârf şi totodată de haos în ceea ce priveşte traficul aerian, conform unei analize realizate de publicaţia americană Bloomberg. Prezenţa aerogării Otopeni într-un astfel de top ar putea fi un caz singular, având în vedere că acesta este cel mai mare aeroport din România, dar cu un trafic foarte mic comparativ cu alte terminale din Europa.

Aeroportul Otopeni a avut întârziate în luna iulie doar 10% din totalul zborurilor şi doar 1,7% anulate, un procent mic comparativ cu aeroporturile cele mai mari din Europa, care se confruntă cu probleme majore în această vară, primul sezon estival cu trafic relativ normal post-pandemie. La polul opus, în cap de listă, se află Aeroportul din Bruxelles, care are 72% din zboruri întârziate şi 2,5% anulate. Această aerogară se află pe locul întâi în clasamentul Bloomberg al celor mai „rele“ aeroporturi din Europa în vara lui 2022.