Anuarul de Logistică şi Transporturi 2022. DB Schenker România va continua investiţiile pe plan local într-un nou terminal la Arad, dar şi în portul Constanţa

Autor: Bogdan Alecu 20.07.2022

Compania germană a investit deja în noi terminale de cross-docking în Cluj şi Bacău.

Marile companii au deja în derulare investiţii semnificative în tehnologii, iar efectul acestor investiţii se va vedea în următorii ani, motiv pentru care şi piaţa de logistică va continua să se dezvolte, explică Albin Budinsky, CEO al DB Schenker în România.

„Piaţa mondială de logistică va creşte semnificativ în 2022 şi 2023. În ultimii doi ani am văzut mari companii investind în inovaţii tehnologice, automatizări, software de management de depozit şi securitate. Toate aceste investiţii se vor materializa în următorii doi ani într-un mediu extrem de competitiv. Este de aşteptat ca transportul rutier să rămână cel mai convenient serviciu, urmat de maritim, feroviar şi aerian“, a subliniat Albin Budinsky.

Directorul DB Schenker în România explică faptul că în ciuda noilor terminale de cross-docking deja deschise în Cluj şi Bacău, următorul proiect al companiei va fi un nou terminal la Arad.