Anuarul de Logistică şi Transporturi 2022. Transportatorii rutieri de marfă şi-au crescut afacerile anul trecut şi au bugetat pentru anul acesta investiţii în automatizare şi reînnoirea parcului auto

Autor: Mirabela Tiron 30.07.2022

Pe piaţa locală de transport activau 40.528 de firme anul trecut, care aveau în total 144.000 de angajaţi, arată datele de la ONRC.

Companiile care activează pe piaţa de transport rutier de marfă aveau afaceri totale de 54,6 miliarde de lei (11 miliarde de euro) anul trecut, în creştere cu 6,5% faţă de anul anterior, arată datele de la Registrul Comerţului. Deşi cifra de afaceri a fost în creştere, numărul de firme s-a redus anul trecut la 40.528, arată aceeaşi sursă.

Provocările principale pe această piaţă rămân creşterea preţului combustibilului, lipsa şoferilor şi întârzierile cu care sunt livrate camioanele din cauza crizei cipurilor.

Extinderea marilor lanţuri de magazine impulsionează însă în continuare businessul transportatorilor care activează pe rute interne. Dezvoltarea infrastructurii rutiere ar putea stimula şi mai mult piaţa de transport rutier de mărfuri.