Mircea Fulga, numit în funcţia de CEO al conglomeratului agroalimentar Norofert. Fostul CEO, Vlad Popescu, rămâne preşedinte al Consiliului de Administraţie

Autor: Eduard Ivanovici 20.07.2022

Consiliul de Administraţie al Norofert (NRF), principalul producător român de inputuri organice cotat la Bursă, l-a numit în funcţia de director general (CEO) al companiei pe Mircea Fulga, care a ocupat poziţia de director operaţional din 2020.

Fostul COO s-a alăturat societăţii în februarie 2020 în calitate de director de cercetare şi dezvoltare – Divizia Bio, funcţie ocupată până în ianuarie 2022, conform unui raport publicat la BVB.

„Decizia Consiliului de Administraţie de a-l numi pe Mircea Fulga CEO vine ca urmare a performanţei acestuia în rolul de Director de Operaţiuni (COO), perioadă in care compania a cunoscut o creştere semnificativă pe principala linie de business, producţia şi vânzarea de inputuri ecologice, precum şi o îmbunătăţire a proceselor şi procedurilor interne, dezvoltarea departamentului comercial prin extinderea echipei de vânzări şi mărirea bazei de clienţi”, se arată în document.

Vlad Popescu, care a ocupat anterior rolul de CEO, va rămâne în continuare în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi se va concentra pe cercetare, M&A, dezvoltarea capacitaţilor de producţie ale Norofert si extinderea pe plan internaţional.

Norofert şi-a bugetat un profit net de 10,1 milioane de lei în 2020, cu 23% peste rezultatul din 2021, şi afaceri de 67,5 milioane de lei, plus 31%, conform calculelor realizate de ZF pe baza bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli publicat la Bursă.

Acţiunile NRF s-au depreciat de la începutul anului cu 5%, pe fondul unor tranzacţii totale de 10,6 milioane de lei. Dinamica din ultimele 12 luni este de minus 20%, pe un rulaj de 27,7 milioane de lei.

Compania are o capitalizare de 133,6 milioane de lei şi este controlată majoritar de Vlad Popescu, cu o participaţie de 36,4%, urmat de Ileana Popescu (17%) şi Marian Marius Alexe (11,6%), restul revenind altor acţionari, conform datelor BVB.