Ajutor pentru Ucraina: SUA şi naţiuni aliate analizează posibilitatea de a instrui piloţi militari ucraineni

Autor: Mihai Draghici 20.07.2022

Statele Unite şi naţiunile aliate încep să examineze posibilitatea instruirii piloţilor militari ucraineni în cadrul unui efort pe termen lung de a ajuta Ucraina să îşi reconstituie forţele aeriene, informează agenţia Reuters.

"Se doreşte configurarea unui plan pe termen lung despre construirea unei forţe aeriene care să corespundă necesităţilor viitorului", a afirmat generalul Charles Brown, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din SUA, într-un discurs rosit la Forumul de securitate Aspen, în statul Colorado.

Afirmaţiile generalului american intervin la o zi după ce membri ai Camerei Reprezentanţilor au propus un proiect prin care să fie alocate fonduri de 100 de milioane de dolari pentru instruirea piloţilor militari ucraineni.

Generalul Brown nu a făcut niciun comentariu pe tema proiectului de lege, dar a subliniat că instruirea militarilor ucraineni este o problemă complexă, care necesită plecarea piloţilor din Ucraina pentru a se antrena în Statele Unite între două şi patru luni.