ZF Live. Radu Georgescu, managing partner, CFO Network. „Noile modificări fiscale sufocă tocmai companiile aflate la început de drum. Mediul antreprenorial va fi foarte afectat. În România, plătim taxe în funcţie de lobby-urile făcute, de cât de puternice sunt aceste lobby-uri“

Autor: Ramona Cornea 21.07.2022

Modificările fiscale anunţate de guvern recent sufocă mediul antreprenorial de la început, oamenii care sunt la pragul dintre a fi angajaţi şi a deveni antreprenori, este de părere Radu Georgescu, managing partner, CFO Network, companie de servicii contabile şi de consultanţă financiară.

„Dacă nu plantezi, nu uzi baza antreprenoriatului, start-up-urile, companiile nu au cum să crească. Acum îi frânezi pe cei care vor ajunge Dedeman peste 10 ani.  Şi taxarea, colectarea, va fi mult mai greoaie pentru că oamenii aceştia care se chinuie zi de zi vor încerca să găsească nişte tertipuri“, a declarat Radu Georgescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Modificările regimului microîntre­prin­derilor, impozitului pe venit sau ale taxelor locale sunt doar câteva dintre noutăţile aduse de Ordonanţa de Guvern 16/2022 ce a fost publicată în Monitorul Oficial la finalul săptămânii trecute.