Fondul de garantare a asiguraţilor redistribuie angajaţii ca să facă faţă cererilor de plată de la creditorii City Insurance. FGA a primit 230.000 de cereri de plată şi doar 32.486 de cereri, adică 14%, au fost avizate

Autor: Roxana Rosu 21.07.2022

♦ După finalizarea procesului de redistribuire a angajaţilor, în cadrul FGA, capacitatea lunară de soluţionare a cererilor de plată va creşte în perioada următoare, estimarea FGA fiind că se va ajunge la o capacitate de soluţionare lunară de circa 6.000 de cereri de plată ♦ Despăgubirile acordate până acum creditorilor de asigurare ai City Insurance: 297 milioane de lei.

Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA) a primit 230.000 de cereri de plată de la creditori ai City Insurance, dintre care doar 32.486 au fost avizate, totalul despăgubirilor acordate fiind de circa 297 mil. lei.

Dintre cele peste 230.000 primite de FGA sunt înregistrate aproximativ 156.000.  Iar un număr de doar 32.486 de cereri de plată au fost deja avizate în Comisia Specială a FGA, intrând la plată, potrivit informaţiilor transmise de FGA. În prezent, instituţia are de verificat şi înregistrat aproximativ 80.000 de cereri de plată. Din luna iunie, cererile depuse online sunt înregistrate automat prin intermediul formularului disponibil pe site-ul instituţiei.

„Având în vedere scăderea numărului cererilor de deschidere a dosarelor de daună primite, ca urmare a încetării valabilităţii poliţelor de asigurare, o parte din personalul care efectua activitatea de constatare daune este redistribuit, etapizat, către activitatea de soluţionare cereri de plată (dosare daună, restituiri prime), astfel încât fluxul de soluţionare să fie îmbunătăţit. După finalizarea procesului de redistribuire a angajaţilor, în cadrul FGA, capacitatea lunară de soluţionare a cererilor de plată va creşte în perioada următoare, estimarea FGA fiind că se va ajunge la o capacitate de soluţionare lunară de circa 6.000 de cereri de plată“, se arată în comunicatul instituţiei.