Începe sezonul raportărilor semestriale pe Bursă: TeraPlast dă startul pe 25 iulie şi este urmată de OMV Petrom pe 28 iulie. Care sunt aşteptările analiştilor

Autor: Tibi Oprea 22.07.2022

♦ Cea mai aglomerată şedinţă este cea din 12 august, cu şase companii aşteptate să raporteze.

Bursa de Valori Bucureşti va intra de săptămâna viitoare în perioada raportărilor finan­ciare semestriale, ocazie pentru investitori de a-şi face calcule şi de a-şi repoziţiona portofoliile. Primul emitent aşteptat să raporteze la S1/2022 este producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), în data de 25 iulie, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

„Nu mă aştept la rezultate strălucitoare din partea TeraPlast nici în al doilea trimestru. Creşterea preţurilor i-a afectat şi pe ei şi, pentru că lucrează pe partea de construcţii, au avut parte probabil şi de o scădere a vânzărilor. Exceptând inclusiv vânzarea din Serbia, nu mă aştept să depăşească vânzările din primul semestru din 2021. Anul trecut a fost unul excepţional pentru TeraPlast. Când ajunsese la preţul de 1 leu, eu le spuneam clienţilor să vândă, când a ajuns la 1,2 lei i-am întrebat ce mai caută cu ele în conturi. Când era la 1,2 lei, avea un PER de 65. Era foarte-foarte scumpă. Din tot rezultatul de anul trecut, au dat un dividend de 1%“, spune Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring, pentru ZF. Datele din raportul trimestrial aferent primelor trei luni din 2022 arată că Grupul TeraPlast a raportat pentru primele trei luni din 2022 un profit net de 6,8 mil. lei, comparativ cu profitul de 200,6 mil. lei din T1/2021, în contextul în care veniturile din contractele cu clienţii au crescut cu 58% în aceeaşi perioadă, la 170,6 mil. lei.