Germanii de la Xella bifează a doua tranzacţie care implică România în 2022: vânzarea producătorului de vată minerală Ursa către belgienii de la Etex. În primăvară, Xella a anunţat şi vânzarea diviziei de prefabricate a grupului Macon către irlandezii de la Romcim

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.07.2022

Grupul belgian Etex, cu două fabrici de gips-carton în România, a cumpărat compania Ursa, producătoare de vată minerală de sticlă şi extrudat de polistiren, de la grupul german Xella. Ursa pro­duce soluţii de izolare pentru anvelopa­rea clădi­ri­lor, tavane şi pereţi des­părţitori pentru interioare. Tranzacţia a fost iniţiată la începutul acestui an şi a fost fina­lizată la începutul lunii iunie. „Această achi­ziţie răs­punde cerinţelor din ce în ce mai complexe ale pieţelor, în special din zona Europei de Sud-Est, unde sunt solicitate oferte complet inte­gra­te“, a spus Andrei Popa, country sales manager pentru România şi SEE în cadrul Etex Siniat Building Performance.

Distribuitorul de materiale izolatoare termic şi acustic Ursa a făcut în 2021 afaceri de 16 milioane de lei pe piaţa locală din vânzarea de vată minerală şi polistiren extrudat, în scădere cu 29% faţă de anul precedent. Compania făcea parte din portofoliul grupului german Xella. Prin această vânzare, Xella bifează a doua tranzacţie din acest an, după ce, în primăvară, a anunţat şi vânzarea diviziei de prefa­bricate a grupului Macon către irlandezii de la Romcim.