5 paşi în alegerea cafelei perfecte

Autor: Marius Balan 22.07.2022

Cafea Robusta sau Arabica?
Între Robusta şi Arabica, totul ţine de aromă şi de cofeină. Cel mai bine ar fi să alegi însă o cafea preponderent sau 100% Arabica deoarece aceasta este o cafea superioară faţă de Robusta. Cafeaua Robusta este mai bogată în cofeină şi are un gust mai amar, în timp ce Arabica, are mai multe arome, un gust mai acidulat şi mai dulce decât Robusta.
Lucrurile sunt însă mai complexe decât par. O cafea Arabica din Brazilia nu va semăna cu o cafea Arabica din Etiopia. Ţine doar de tine ce să alegi, în funcţie de preferinţe. Cafelele pure, originale au savori mai afirmate.
Cafeaua Arabica va fi de asemenea mai dulce în gură şi va prezenta nuanţe mai delicate şi mai plăcute ca şi Robusta. Cu siguranţă că din acest motiv este cea mai apreciată şi mai consumată din lume.
Cafea boabe, capsule sau măcinată?
Cel mai bine ar fi să alegi cafea boabe pe care să o macini chiar înainte de preparare, pentru a te bucura pe deplin de aromele sale.
Aromele cafelei provin din uleiurile esenţiale din boabele de cafea. Cafeaua care este măcinată îşi pierde aromele şi gustul cu viteza luminii. Cel mai bine ar fi să ţii boabele de cafea într-un recipient ermetic şi să le pui în cafetieră la măcinare atunci când prepari cafeaua.